(4.60/5.00)
Kundservice
Konto
0
Varukorg
Vanliga frågor om utomhusleksaker

Studsmattor

Beställa studsmatta
Vilka är skillnaderna mellan EXIT Allure och Lotus studsmattor?

Allure och Lotus studsmattor skiljer sig åt i utseende och material. Gillar du en klassisk look än en EXIT Allure är det perfekta valet. Detta är en stensäker studsmatta med W-formade ben. Här har du ett urval av modeller på ben, nedgrävda, runda eller rektangulära. Den runda Lotus-studsmattan har ett unikt utseende genom sina L-formade ben. Dessa ben gör denna studsmatta extremt stabil.

Båda studsmatteserierna finns i en Classic. och Premium-version. Skillnaden ligger i användningen av andra delar, som fjädrarna, skyddskanten och skyddsnätet. I bloggen "Vilka är skillnaderna mellan EXIT Allure och Lotus studsmattor?" sammanställer vi skillnaderna.

Vad är skillnaden mellan W-ben och L-ben på en studsmatta?

Skillnaden i ben handlar mest om hur studsmattan ser ut. Studsmattor med W-ben har ett klassiskt utseende, medan studsmattor med de eleganta L-benen har ett unikt och modernt utseende. Båda typerna av ben ger en stensäker och stabil studsmatta; du kan helt enkelt välja den som passar dig bäst.

Vilken studsmatta passar bäst för mig?

Vi hjälper dig gärna att göra rätt val så att studsmattan du köper kan ge dig många års glädje. Använd vår hjälp för att välja studsmatta, följ stegen och upptäck vilken studsmatta som uppfyller alla dina önskemål!

Jag ser att det finns olika storlekar av studsmattor, kan ni förklara varför?

Studsmattan har standardmått (till exempel ø 305cm och ø 366cm) och även en maximal storlek och en hoppyta. Den maximala storleken är den storlek du måste ta hänsyn till när du vill veta om studsmattan passar i din trädgård. Hoppytan är det utrymme som finns kvar på hoppduken efter att fjädrarna har täckts av kantskyddet. Så det är den del du kan faktiskt hoppa på.

Kan jag också beställa ett separat kantskydd tlll studsmattan?

Ja, vi har reservdelar för all vår leksaksutrustning för utomhusbruk. Var dock medveten om att när du köper nytt kantskydd är det viktigt att välja rätt serie och storlek på studsmattan. Hittar du inte den reservdel du behöver? Kontakta oss så hjälper vi dig att beställa rätt del.

Obs! EXIT kantskydd är endast lämpliga för EXIT studsmattor, inte för studsmattor av andra märken.

Hur mäter jag längden på studsmattans fjädrar?

Du kan mäta studsmattans fjädrar med ett måttband eller en måttstock. Lossa fjädern från studsmattan och mät fjäderns totala längd från utsidan av kroken.

Placera studsmattan
Hur mycket utrymme måste vara fritt runt studsmattan?

För alla studsmattor rekommenderar vi att du håller ett utrymme på två meter fritt runt studsmattan. Det förhindrar att barn av misstag trillar mot väggar, häckar, staket eller andra föremål när de studsar på studsmattan.

Kan jag gräva ned min studsmatta med ben?

Nej, du kan inte gräva med en studsmatta med ben, eftersom ramen inte är densamma som en nedgrävd studsmatta. Benen på en nedgrävd studsmatta är kortare och kantskyddet har ett ventilationssystem så att luften kan släppas ut under studsmattan medan man hoppar på den. Läs mer om skillnaderna mellan de nedgrävda studsmattorna och studsmattorna med ben i vår blogg.

Kan jag förvandla min nedgrävda studsmatta till en studsmatta med ben?

Nej, ramen till den nedgrävda studsmattan eller marktrampolinen är inte lämplig för att göras om till en studsmatta med ben. Läs om skillnaderna mellan nedgrävda studsmattor och studsmattor med ben på vår blogg.

Montering av studsmattan
Kan jag konvertera min EXIT nedgrävd studsmatta utan skyddsnät till en nedgrävd studsmatta med skyddsnät?

Detta är endast möjligt för EXIT Dynamic marktrampoliner. Vill du konvertera denna EXIT studsmatta? Kontakta då vår kundtjänst. De hjälper dig gärna att beställa nödvändiga delar.

Kan jag förvandla min nedgrävda EXIT studsmatta med skyddsnät till en nedgrävd studsmatta utan skyddsnät?

Detta skiljer sig åt mellan våra studsmatteserier. Har du en nedgrävd studsmatta som EXIT Silhouette, EXIT Black Edition eller EXIT Allure ? Då kan du inte konvertera den till en nedgrävd studsmatta utan ett skyddsnät; kontakterna på dessa studsmattor fortsätter att sticker ut utan skyddsnät.

Har du en EXIT Dynamic marktrampolin med skyddsnät? I så fall är omvandling möjlig. Du kommer inte att störas av utskjutande kopplingar; dessa kan tas bort från toppskenan. Det är dock viktigt att se till att det finns en stötdämpande yta 1 meter runt hoppområdet. Det kan till exempel vara säkerhetsplattor. Dessa kan beställas från EXIT Toys tillsammans med EXIT Dynamic marktrampolin.

Kan jag vrida skyddsnätet i en rektangulär studsmatta så att ingången är på en annan plats?

Nej, det är inte möjligt. Fästhålen i skyddsnätet och överdraget är gjorda på ett sådant sätt att skyddsnätet endast kan passa på kantskyddet på ett sätt.

Jag har en Silhouette, Black Edition, Tiggy junior, PeakPro eller Dynamic studsmatta. Hur trär jag snöret genom fotskyddssystemet på min studsmatta för att fästa den på studsmattans duk. Se vår instruktionsvideo.

Du fäster fotskyddssystemet på dessa studsmattor genom att trä det medföljande snöret genom vart femte hål i nätet med hjälp av en nål (du hoppar över fyra hål varje gång). Trä sedan snöret genom en krok på trampolinduken. Dra åt snöret med jämna mellanrum. Om du inte gör detta kommer du att märka att snöret inte räcker när du kommer till slutet. Fortsätt a tills du kommer hela vägen runt. Kolla på instruktionsvideo för att se exakt hur det fungerar.

Att sköta studsmattan
Hur kan jag fastställa att studsmattan är säker?

För att säkerställa att studsmattan är säker är det viktigt att studsmattan kontrolleras med avseende på skadade eller lösa delar så att du kan byta ut dem i tid. Tänk på följande:

  • Hoppduk: är hoppduken fortfarande spänd?
  • Ram: är alla rör ordentligt anslutna och är ramkontakterna fortfarande placerade där de ska vara?
  • Hoppfjädrar: är fjädrarna fortfarande spända och oskadade?
  • Kantskydd: är fjädrarna fortfarande helt täckta av kantskyddet och är fotskyddssystemet fortfarande korrekt monterat?
Hur rengör jag studsmattan?

Beroende på hur smutsig din studsmatta har blivit kan du använda en torr trasa eller en fuktig trasa med kallt till ljummet vatten. Rengör inte studsmattan med varmt vatten, rengöringsmedel eller andra lösningsmedel.

Kantskyddet på studsmattan suger upp vatten. Varför är det så?

Skummet i EXIT studsmattornas kantskydd måste andas för att förhindra mögelbildning. Kantskyddet har därför fått ventilationshål som inte bara släpper in vatten utan också ser till att det avdunstar. Längst ner finns det små hål för att bli av med överflödigt vatten.

Varför har EXIT överdragen till studsmattorna hål?

Våra studsmattor skyddar studsmattan mot väderpåverkan, såsom regn, snö, is, UV-strålar och mot smuts, såsom löv från träd. Men vad är syftet med hålen i överdraget? Dessa hål säkerställer bra dränering, vilket förhindrar ansamling av vatten eller snö på studsmattan.

Kan min studsmatta stå ute på vintern?

ja! Du behöver inte demontera EXIT studsmattan helt på hösten. Men eftersom du under vintern kommer att använda studsmattan mindre ofta eller inte alls rekommenderar vi att du tar av och förvarar kantskyddet och skyddsnätet. Dessutom kan du täcka ramen, fjädrarna och hoppduken med ett överdrag för att skapa ett optimalt skydd för studsmattan.

Se upp vid regn eller snö!

Långa perioder med regn eller snö tynger ner hoppduken vilket kan få fjädrarna att slacka. På längre sikt försämrar detta studsmattans studs-kvalitet. För att förhindra detta så mycket som möjligt har våra överdrag dräneringshål som säkerställer att vattnet kan rinna undan. Men när stora mängder regn eller snö ansamlas på skyddet kan hålen frysa igen eller täppas till och bilda en pöl på studsmattan. Tänk på detta och avlägsna omedelbart liggande vatten/snö från studsmattan.

EXIT TIPS: Har du ett skyddsnät som du förvarar under vintern? Använd täcklock (ingår i förpackningen) för att täcka öppningarna som skapas när du tar bort skyddsnätets stänger. Det förhindrar att smuts kommer in i studsmattan.

Är min studsmatta vind- eller stormbeständig?

I princip kan studsmattan ta några vindbyar. Men om det väntas kraftiga vindar eller stormar är det klokt att vidta åtgärder

Om vinden är hård rekommenderar vi att du förankrar studsmattan i marken. För studsmattor med ben har vi ett speciellt EXIT ankar-set för studsmatta. Om du förväntar dig en mycket hård storm rekommenderar vi att du skyddar studsmattan. 

Vid mycket hårda vindar eller storm rekommenderar vi att du förvarar våra studsmattor på marken eller på marknivå eller att du fäster dem med surrband.

Säkerhetsplattor för studsmatta
Hur levereras säkerhetsplattor till mig?

Våra säkerhetsplattor levereras på en pall till ditt hem av Dachser. Tänk på att plattorna väger cirka 8 kg vardera.

Hur ska jag placera EXIT Toys säkerhetsplattor?

Antal, typ och fördelning av säkerhetsplattor skiljer sig mellan studsmatteserie och storlek. I manualen för din EXIT studsmatta kan du se hur du placerar plattorna runt studsmattan. Du hittar manualer för alla EXIT studsmattor på vår webbplats under produkten.

Behöver säkerhetsplattor underhållas?

Nej, så snart säkerhetsplattorna ligger runt studsmattan behöver du inte bekymra dig för dem mer.

Dessutom kommer studsmattan att vara säker.

Hur förhindrar jag att smuts kommer in mellan hålen i säkerhetsplattorna?

Det finns ingen möjlighet att smuts bildas mellan hålen på säkerhetsplattorna, eftersom dessa hål är fyllda med påfyllningssand. Gräs växer mellan plattorna så att en helhet så småningom skapas med gräsmattan. Hålen i plattorna kommer därför inte att förbli tomma.

Erbjuder ni fyllningssand för säkerhetsplattor?

Nej, EXIT trampoliner med säkerhetsplattor levereras inte med fyllningssand.

Är säkerhetsplattorna UV-beständiga?

Ja, våra säkerhetsplattor är UV-beständiga. Kakelfärgen förblir grön. Efter ett tag kommer plattorna också att försvinna utom synhåll: gräs växer genom hålen på plattorna.

Är det möjligt att klippa gräs när du har säkerhetsplattor?

Ja, i säkerhetsplattorna från EXIT Toys finns det hål genom vilka gräs växer. Du kan enkelt klippa över plattorna med gräsklipparen.

Studsmatta och robotgräsklippare
Passar robotgräsklippare och studsmattor ihop?

Ja, för studsmattor med ben är detta möjligt genom ett stopp för robotgräsklippare från EXIT Toys. Har du en EXIT Lotus eller Elegant studsmatta? Beställ då ett stopp för robotgräsklipparen för Lotus och Elegant studsmattor. Du kan också placera träskivor runt studsmattan eller dra en kantkabel runt den. Detta förhindrar att robotgräsklipparen hamnar under studsmattan. Med stoppet för robotgräsklippare från EXIT Toys kan robotgräsklipparen klippa närmare studsmattan än med plankor eller kantkabel

Passar EXIT Lotus och EXIT Elegant studsmattor ihop med min robotgräsklippare?

Ja, EXIT Toys har ett stopp för robotgräsklippare speciellt för Lotus och Elegant studsmattor. Med denna robotgräsklippare tas hänsyn till studsmattans L-formade ben. Har du ytterligare en EXIT studsmatta? Då kan du använda stopp för robotgräsklippare M eller stopp för robotgräsklippare L beroende på avståndet mellan W-benen.

header.logo

Välkommen till EXIT Toys!

Vår webbplats använder cookies. Vi använder funktionella, analytiska och spårningscookies för att analysera trafiken på vår webbplats och anpassa innehållet. Detta gör det möjligt för oss att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen.

Genom att klicka på 'Anpassa' kan du lära dig mer om de specifika typerna av cookies och anpassa dina preferenser. Genom att klicka på 'Tillåt alla cookies' godkänner du användningen av alla cookies. Du kan hitta mer information i vår cookie-policy.

Justera kakor

Nödvändiga cookies är nödvändiga för att hålla webbplatsen fungerande. Dessa cookies ser bland annat till att du kan se bilder, logga in och beställa. Utan dessa cookies är detta inte möjligt.
Genom att samla in analytiska cookies förstår vi bättre hur vår webbplats används. Med dessa data kan vi anpassa vår webbplats för en optimal användarupplevelse. Insamlingen av dessa data sker anonymt.
Marknadsföringscookies används för att följa besökare på de olika sidor de besöker. Syftet är att visa relevant information och annonser till dessa användare.
Justera
Tillåt alla kakor
Tillåt val