(4.74/5.00)
Kundservice
Konto
0
Varukorg
Vanliga frågor om utomhusleksaker

GetSet

EXIT GetSet-beställning
Vilka är skillnaderna mellan EXIT GetSet-enheterna?

Det finns GetSet lekenheter, lek- och träningsenheter, samt träningsenheter. Vad gäller de kompletta GetSet-armgångsstängerna, d.v.s. enheter som innehåller tillbehör, avgör tillbehören om det handlar om en modell för lek, lek- och träning, eller enbart träning.

GetSet powerstations är alla träningsenheter. Dessa GetSets har träningstillbehör och passar alla från 14 år och uppåt. GetSets från PS500-serien består av en powerstation och armgångsstång; enheterna från PS600-serien har en gymram med gymnastikringar som en extra förlängning.

Med GetSet armgångsstänger som inte innehåller tillbehör bestämmer du själv vilka tillbehör du vill ha. Dessa är grundläggande lek- och träningsramar där du själv kan lägga till lek- och/eller träningstillbehör. Dessa GetSets finns i en kompakt storlek, till vilken du kan fästa två tillbehör, och i en större GetSet-modell, till vilken du kan lägga till tre tillbehör. Dessa GetSets är lämpliga för alla från tre år och uppåt.

Vilken EXIT GetSet uppfyller mina behov?

Vi vill gärna hjälpa dig att göra rätt val så att du får en GetSet som du kan njuta av i många år framöver. Använd vår GetSet-guide, följ stegen och ta reda på vilken GetSet-enhet som uppfyller alla dina behov!

För vem passar EXIT GetSet?

GetSet lekenheter och lek- och träningsenheter är godkända enligt leksaksstandarder och passar alla från tre år och uppåt. GetSet-träningsenheterna är godkända och testade enligt alla säkerhetskrav som gäller för dessa enheter och passar alla från 14 år och uppåt.

Är EXIT GetSet även lämplig för professionellt bruk?

GetSet är endast avsedd för hemmabruk; vilket betyder användning i din egen trädgård, alltså inte för professionellt bruk.

Hur levereras GetSet efter beställning?

Beroende på vilken GetSet du har beställt levereras den hem till dig med DPD-pakettjänst eller DACHSER-transporttjänst. Mer information om detta finns på vår webbplats för den GetSet-enhet du väljer.

Vilket material är en EXIT GetSet gjord av?

Ramen på en GetSet är tillverkad av galvaniserat och pulverlackerat stål. Tack vare detta har GetSet en lång livslängd och det är mindre risk att den rostar.

EXIT GetSet-tillbehör
Kan jag även beställa GetSet-tillbehören separat?

Alla lek- och träningstillbehör till GetSet kan också beställas separat. Praktiskt om du vill lägga till ett nytt tillbehör till din GetSet eller om du vill byta ut ett tillbehör.

Observera: för säker användning av GetSet-enheterna med tillbehör rekommenderar vi att du aldrig placerar en boxningssäck eller ett räck bredvid en gunga.

Gymnastikringarna i plast passar alla från 14 år. För säker användning av GetSet gymnastikringar rekommenderar vi att du hänger upp dem högt efter användning, så att barn inte kan nå dem.

Skivstångshållarna levereras utan skivstång. För säker användning rekommenderar vi säker förvaring av en skivstång efter användning, utom räckhåll för barn.

Passar alla GetSet-tillbehör till en EXIT GetSet?

GetSet-lek- och/eller träningstillbehören passar de olika GetSet-enheterna.

Tänk på att för en säker användning av GetSet med tillbehör rekommenderas att man aldrig fäster en boxningssäck eller ett räck bredvid en gunga.

Kan jag byta GetSet-tillbehör?

Du kan ändra lek- och/eller träningstillbehören i din GetSet så ofta du vill. GetSet är utformad på ett sådant sätt att de flesta tillbehören enkelt kan bytas ut med ett praktiskt upphängningssystem. Med snabbkopplingssystemet med karbinhake kan du helt enkelt hänga upp GetSet-tillbehören. Vill du ta bort ett tillbehör? Då klickar du bara ut den ur karbinhaken och det är klart!

När ditt barn börjar att tröttna på ett tillbehör kan du tillfälligt ta bort det och ersätta det med ett annat GetSet lektillbehör. På så sätt förblir utomhusleken rolig och varierad!

Har du köpt en GetSet lekenhet, men dina barn är nu tonåringar? Då kan du variera genom att kombinera lektillbehören med träningstillbehör. GetSet växer tillsammans med dig och din familj!

Vill du inkludera en ny övning i ditt träningspass på din GetSet kan du ta bort ett tillbehör och fästa ett nytt träningstillbehör på ramen. På så sätt kan du njuta av din multifunktionella GetSet i många år framöver!

Observera: För säker användning av GetSet med tillbehör rekommenderar vi att du aldrig fäster en boxningssäck eller ett räck bredvid en gunga.

Hur många tillbehör är maximalt tillåtna på en GetSet?

Till en GetSet från MB200-, PS500- och PS600-serien kan två tillbehör fästas mitt i armgångsstången. Du kan också fästa ett tillbehör på båda sidor. GetSet från MB300-serien har plats för inte mindre än tre tillbehör.

Observera: för säker användning av GetSet med tillbehör rekommenderar vi att du aldrig fäster en boxningssäck eller ett räck bredvid en gunga.

Vilken storlek på skivstångshållare passar GetSet?

GetSet-skivstångshållaren har plats för skivstänger med ett minsta (inre) mått på 120 centimeter.

Vilken storlek på träningsrep passar GetSet?

Ett träningsreps tjocklek ligger vanligtvis mellan 2,5 och 5 cm. När du köper ett träningsrep, se till att träningsrepet passar genom GetSet-träningsrepringarna; Dessa ringar har en (inre) diameter på 6,5 cm.

Kan jag även använda GetSet-tillbehören på en lek- eller träningsenhet från ett annat märke?

Alla GetSet-tillbehör är uteslutande avsedda att användas på EXIT GetSet-enheter och är inte lämpliga för lek- och träningsenheter från andra varumärken.

Kan jag även använda tillbehör av ett annat märke på min GetSet-enhet?

Lämpliga GetSet-tillbehör finns tillgängliga för GetSet-enheterna. Vi kan inte garantera att tillbehör från andra märken passar GetSet eller att de kan användas på ett säkert sätt.

Placera EXIT GetSet
Vilken yta rekommenderar ni till min EXIT GetSet?

GetSet-enheter kan placeras på lösa ytor. Dessa inkluderar sand, lera och gräs. Det är också lämpligt att placera EXIT-säkerhetsplattor under GetSet. Plattorna säkerställer en mjukare landning, eftersom de sprider effekten av ett fall över en större yta. Detta minskar risken för skador. Så du kan låta dina barn leka ute utan att behöva oroa dig.

Ska jag ta hänsyn till ett säkerhetsavstånd när jag sätter upp en EXIT GetSet?

Vi rekommenderar att du håller 2 meter fritt runt om med varje GetSet lekenhet och lek- och träningsenhet. Med en GetSet-träningsenhet bör 2,5 meter hållas fritt runt om. Detta förhindrar att användare av en GetSet kolliderar med eventuella väggar, staket eller andra föremål medan de leker och/eller tränar.

Hur långt ska en GetSet placeras från tomtgränsen?

Vi rekommenderar att du håller 2 meter fritt runt om för en GetSet lekenhet och lek- och träningsenhet. För en GetSet-träningsenhet rekommenderar vi att du håller ett avstånd på 2,5 meter runt om. Detta förhindrar att barn kolliderar med en vägg, staket eller andra föremål medan de leker.

Behöver jag en grund för att förankra en EXIT GetSet?

En förankringssats (snabbtorkande betong ingår inte) levereras med varje GetSet som standard, inklusive en steg-för-steg-plan. Detta visar dig exakt hur du förankrar din GetSet ordentligt. I våra GetSet-instruktionsfilmer beskriver vi användbara tips och tricks för både förankring och montering av din GetSet-ställning. 

Innan du gräver, tänk noga på var du ska placera din GetSet, även vad gäller eventuella kablar eller rör som kan finnas i marken. På så sätt undviker du att skada dem.

Vilken betong rekommenderas för att förankra EXIT GetSet?

Vi rekommenderar att du använder snabbtorkande betong för att förankra din GetSet. Två påsar à 25 kg per markankare räcker.

Montering av EXIT GetSet
Hur många personer behöver man vara för att montera EXIT GetSet?

Med tanke på enhetens storlek är det lämpligt att GetSet monteras av flera vuxna. Det är verkligen praktiskt när du förankrar och monterar de stora delarna. Med två vuxna tar det 150 minuter att montera den minst omfattande versionen och 420 minuter för den mest omfattande versionen av GetSet.

Behöver jag specialverktyg för att montera GetSet?

För att montera en GetSet-enhet behöver du följande verktyg: gummiklubba, vattenpass, spade och måttband.

Se också till att du har tillräckligt med snabbtorkande betong för förankringen (se instruktioner). Det är också praktiskt att ha en hink med vatten redo.

Tips: att använda en spärrnyckel eller en hylssats i den sladdlösa borren gör monteringen mycket snabbare.

Min GetSet är instabil. Hur åtgärdar jag detta?

Vi rekommenderar att du drar åt alla bultar och muttrar igen en tid efter att du har monterat din GetSet. För stabiliteten hos en GetSet-enhet är det också viktigt att ungefär hälften av markankarets triangel är täckt med snabbtorkande betong. Hålen för förankringen kan ha varit något djupare än 35 centimeter. Detta kan göra att det inte fanns tillräckligt med betong för att fylla hålen. Är så fallet? Gräv då bort sanden igen och fortsätt att fylla hålet med snabbtorkande betong tills markankartriangeln sitter ordentligt fast i betongen.

Kan jag montera min EXIT GetSet annorlunda än vad bilderna visar?

Med GetSet-powerstations är det tekniskt möjligt att fästa ramen i tornet i en vinkel i stället för att placera den i linje med enheten, som anges i manualen och på vår webbplats.

GetSet-powerstations är dock endast godkända i den uppsättning som nämns ovan. En manuell och steg-för-steg-plan finns därför inte tillgänglig för en vinklad inställning. Vid nya versioner eller tillägg av GetSet kommer vi att leverera dessa som en godkänd, komplett produkt, d.v.s. inklusive instruktioner och en steg-för-steg-plan för grunden.

Observera: för säker användning av GetSet-enheterna med tillbehör rekommenderar vi att du aldrig fäster en boxningssäck eller ett räck bredvid en gunga.

Om du monterar GetSet som en hörnenhet, var försiktig när flera personer använder den samtidigt.

Passar en EXIT GetSet klättervägg också på en annan plats på GetSet?

Med GetSet-powerstations är det tekniskt möjligt att fästa klätterväggen på tornet på en annan plats. I det här fallet är vårt råd att byta plats på klättervägg och gymbänk, eftersom GetSet-powerstations har godkänts i denna design.

Är det möjligt att demontera och återmontera GetSet?

Ja, du kan ta isär GetSet och sätta ihop den igen på en annan plats. Kontrollera alltid att delarna är tekniskt i ordning innan du monterar enheten igen. Om du är osäker får du gärna kontakta vår kundtjänst.

Underhåll av EXIT GetSet
Hur rengör jag min EXIT GetSet?

Det är bäst att rengöra din GetSet med en torr trasa eller en våt trasa med kallt eller ljummet vatten. Använd inte varmt vatten, rengöringsmedel, andra lösningsmedel och hårda material som slipande dynor och borstar för att rengöra ståldelarna. Trädelarna kan rengöras med tvål.

Kan jag rengöra GetSet med en högtryckstvätt?

Det är bäst att rengöra GetSet med en torr eller våt trasa. På grund av kraften hos en högtryckstvätt kan skyddsskiktet på ramen på GetSet skadas.

Kan en EXIT GetSet stå ute under vintern och kan GetSet-tillbehören sitta kvar?

Ja, GetSet kan stå ute under vintern. Vi rekommenderar att du tar in EXIT GetSet boxningssäck när temperaturen går under 5 grader Celsius; detta för att förhindra att vattnet i boxningssäcken fryser.

Det är också klokt att ta bort GetSet-tillbehör som innehåller rep, till exempel gungan, trapetsen, gymnastikringarna i trä och klätterrepet, för att de ska hålla längre.

Tål en EXIT GetSet vind eller storm?

I princip står GetSet stadigt tack vare förankringssystemet och tål därför en del vind. Men om väderleksrapporten lovar stark vind eller storm är det klokt att ta bort tillbehören.

Vad kan jag göra om en GetSet-del behöver bytas ut?

Du kan beställa nya delar till din GetSet via vår webbshop. Du kan läsa hur du beställer delarna i vår blogg Hur beställer jag nya delar till mina EXIT-utomhusleksaker?

Innan du beställer en del är det en bra idé att kontrollera garantiperioderna för din GetSet. Har du fortfarande garanti? Gå då till EXIT Service Portal och låt oss veta vilken del du vill ersätta. Vi gör resten.

Behöver det använda träet behandlas?

Nej, trädelarna i GetSet är behandlade med en vattenbaserad, transparent bets för optimalt skydd. Detta gör träet motståndskraftigt mot träröta och väderpåverkan som regn. Om du vill behandla träet ytterligare rekommenderar vi att du använder bets, så att träet kan fortsätta andas.

Är trädelarna i GetSet impregnerade?

Nej, trädelarna i GetSet är behandlade med en vattenbaserad, transparent bets för optimalt skydd. Detta gör träet motståndskraftigt mot träröta och väderpåverkan som regn. Om du vill behandla träet ytterligare rekommenderar vi att du använder bets, så att träet kan fortsätta andas.

Är svarta fläckar på träet och missfärgning av träet normalt?

Ja, under årstider med högre luftfuktighet kan svarta fläckar synas på träet (väderfläckar). Dessa är inte skadliga och försvinner när luftfuktigheten sjunker och temperaturen stiger. Du kan ta bort dessa fläckar med ljummet vatten och tvål om det behövs.

Trädelarna i GetSet är behandlade med en vattenbaserad, transparent bets för optimalt skydd. Detta gör träet motståndskraftigt mot träröta och väderpåverkan som regn. Om du vill ge träet ytterligare behandling rekommenderar vi att du använder bets, så att träet kan fortsätta andas.

header.logo

Välkommen till EXIT Toys!

Vår webbplats använder cookies. Vi använder funktionella, analytiska och spårningscookies för att analysera trafiken på vår webbplats och anpassa innehållet. Detta gör det möjligt för oss att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen.

Genom att klicka på 'Anpassa' kan du lära dig mer om de specifika typerna av cookies och anpassa dina preferenser. Genom att klicka på 'Tillåt alla cookies' godkänner du användningen av alla cookies. Du kan hitta mer information i vår cookie-policy.

Justera kakor

Nödvändiga cookies är nödvändiga för att hålla webbplatsen fungerande. Dessa cookies ser bland annat till att du kan se bilder, logga in och beställa. Utan dessa cookies är detta inte möjligt.
Genom att samla in analytiska cookies förstår vi bättre hur vår webbplats används. Med dessa data kan vi anpassa vår webbplats för en optimal användarupplevelse. Insamlingen av dessa data sker anonymt.
Marknadsföringscookies används för att följa besökare på de olika sidor de besöker. Syftet är att visa relevant information och annonser till dessa användare.
Justera
Tillåt alla kakor
Tillåt val