(4.79/5.00)
Kundservice
Konto
0
Varukorg

Vi tar en dag ledigt för pingst, på tisdag är vi tillbaka!

Vanliga frågor om utomhusleksaker

Pooler

Placera poolen
Vad är den bästa ytan för min EXIT pool?

Du kan placera EXIT Toys pooler på en plan och stabil yta som gräs eller en hård mark. Se till att du rengör ytan noggrant och tar bort vassa föremål innan du placerar poolen på den. Dessutom rekommenderar vi att du använder ett marköverdrag.

Kan jag placera min EXIT pool på en sluttande yta?

Nej, vi rekommenderar att du placerar poolen på en plan yta. Detta säkerställer att vattennivån blir densamma i hela poolen och att det inte blir onödigt tryck på ena sidan. Undrar du om poolen står på rätt plats? När du fyller poolen bör du omedelbart kontrollera om vattnet flyter åt ena sidan, i så fall rekommenderar vi att hitta en annan plats för poolen.

(De)montering av poolen
Rören på min poolram verkar inte passa. Hur är detta möjligt?

Rören i de rektangulära poolerna i storleken 220 x 150 x 65 cm och 300 x 200 x 65 cm verkar alla vara lika. Ändå är det en liten skillnad i längd. Kontrollera därför noggrant längden på rören. De längre rören ska placeras på poolens långsida och de korta passar till kortsidan. Du kan också se detta i manualen.

Hörnen på min EXIT pool verkar lösa. Är detta rätt?

Ja, det här stämmer. I de rektangulära poolerna med måtten 400 x 200 x 100 cm, 400 x 200 x 122 cm, 540 x 250 x 100 cm och 540 x 250 x 122 cm har hörnstyckena en mindre diameter än rören i vilka de är placerade. Detta extra utrymme är nödvändigt på grund av vattentrycket mot duken. Genom att ramen är lite lös kan vattnet fördelas på rätt sätt och förhindra att duken slits.

Långsidorna på min EXIT pool går något inåt, är detta normalt?

Ja, en rektangulär EXIT pool böjer sig alltid några centimeter inåt. Med större pooler på 100 eller 122 cm i höjd kan poolen böjas inåt med cirka 30 till 40 cm under fyllningen. Oroa dig inte, detta kommer att rätta till sig så snart poolen har fyllts. Böjer sig poolen fortfarande inåt efter fyllningen? Då är det för lite vatten i poolen och ramen och duken får för lite mottryck. Fyll mer vatten i poolen.

Har din EXIT pool en stark inåtgående kurva som dock är mindre än 100 cm? Kontrollera då om de långa rören är anslutna till poolens långsidor och de korta rören till kortsidorna. Bra att veta: det finns bara en liten synlig skillnad mellan dessa rör. Kontrollera de olika längderna i manualen.

Kan jag lämna min EXIT pool utomhus hela året?

Nej, våra EXIT pooler är endast lämpliga för de varmare årstiderna, så inte för höst eller vinter.I vår blogg kan du läsa allt om hur du gör din pool vinterbeständig.

Hur kan jag montera ner min EXIT pool och förvara den?

I blogginlägget "Hur kan jag göra min pool vinterbeständig?" kan du läsa allt om demontering och förvaring av din EXIT pool.

Kan filterpumpen användas för att tömma poolen?

Om du har en sandfilterpump kan du använda den för att tömma poolen. Med de andra EXIT filterpumparna är detta inte möjligt.

Fyllning av poolen
Hur många liter vatten får plats i min EXIT pool?

Vi rekommenderar att du fyller en EXIT pool till maximalt 90 % med vatten. Nedan ser du hur många liter vatten våra pooler innehåller:

244x76cm - 2780 litres 220x150x65cm - 1800 litres
300x76cm -  4383 litres 300x200x65cm - 3700 litres
360x76cm -  6125 litres 400x200x100cm - 7020 litres
360x122cm - 10126 litres 540x250x100cm - 12600 litres
427x122cm - 14758 litres 400x200x122cm - 8870 litres
450x122cm - 15233 litres 540x250x122cm - 13465 litres
488x122cm - 19330 litres  
Vad måste jag tänka på när jag fyller på min EXIT pool?

När du fyller poolen är det viktigt att fylla upp den åtminstone till det lägsta hålet i filterpumpens kontakt och tills den är helt täckt med vatten. Det övre hålet (där det rena vattnet rinner ut igen i poolen) kan ligga kvar över vattenytan. Observera: ramen för de 100 – 122 cm höga poolerna kan ha en tendens att luta inåt i början. Detta löses automatiskt när poolen fylls till en tillräcklig nivå.

Jag vill inte eller kan inte fylla min pool till 90 procent, är det okej?

Ja det är okej, så länge du ser till att inlopps- och utloppsventilerna är under vatten. I stora rektangulära pooler böjer sig den övre skenan (de övre ramrören) i så fall.

Kan jag gå iväg medan jag fyller på poolen?

Så snart du börjar fylla poolen med vatten är det klokt att kontrollera den regelbundet för att se om allt fortfarande går som det ska. Därför råder vi dig att inte lämna huset och undvika att lämna poolen obevakad under en längre tid. Speciellt i början är det viktigt att se om poolen fylls jämnt, att det inte finns veck kvar på botten, att ramen och benen förblir robusta på plats.

Att sköta poolen
Måste jag hälla klor i mitt poolvatten?

För att hålla poolvattnet rent, och därmed också själva poolen, rekommenderar vi att du tillsätter klor i vattnet. Klor desinficerar vattnet och håller det fritt från bakterier och mögel.

Var noga med att inte lägga klortabletterna direkt i vattnet utan att du använder en flytande klordispenser. EXIT klordispenser säkerställer att klor sprids jämnt i poolvattnet. Med den justerbara ratten kan du bestämma hur många klortabletter du släpper ut under en viss period.

Var noga med att inte tillsätta för mycket eller för lite klor i vattnet. Genom att använda EXIT testremsor kan du mäta klorhalten och kvaliteten på poolvattnet. Vidta åtgärder om värdet är för högt eller för lågt. Om du är osäker på ditt poolvatten, kontakta en poolexpert där du bor.

Kan jag lägga salt i poolvattnet istället för klor?

Ja, istället för klor kan du lägga salt i poolvattnet. Alla EXIT Toys pooler, överdrag och solseglet tål både klor och salt. Att använda ett saltvattenfilter ökar risken för rost på tak och solsegel. Rengör därför ramen på taket och/eller solseglet med rent kranvatten i slutet på varje dag som poolen har använts. När du köper ett saltvattensystem, se till att anslutningarna har en diameter på 32 mm.

Hur håller jag poolen ren?

Att hålla din pool och vattnet i den rena beror på olika faktorer.

Alla våra EXIT pooler levereras med en filterpump. En filterpump filtrerar smutsen ur vattnet och håller det rent. Tillsätt dessutom ett desinfektionsmedel, såsom klor, till poolvattnet. Klor desinficerar och håller vattnet fritt från bakterier och mögel.

För att hålla din pool ren är det också viktigt att bibehålla den goda kvaliteten på poolvattnet. Du måste ha en bra balans mellan klorinnehållet, pH-värdet och den totala alkaliniteten i vattnet. Med EXIT testremsorna kan du testa vattnets kvalitet och vidta åtgärder så snart dessa värden är för höga eller för låga.

För att skydda din pool mot väderpåverkan och utomhussmuts rekommenderar vi att du använder ett överdrag till poolen. Ett marköverdrag till poolen förhindrar skador och mögelbildning på undersidan. Se vårt urval av pool-överdrag.

Om smuts ändå kommer in i poolen kan du ta bort det med EXIT poolunderhållsset. Använd skopnätet för att samla upp smuts ur vattnet och använd vakuumhuvudet för att ge poolbottnen en intensiv rengöring.

Varför är det så viktigt att behandla poolvattnet?

Smutsigt poolvatten kan påverka din hälsa negativt och kan också skada pumpen. Genom att kontrollera vattnet regelbundet och sköta det förlänger du poolens livslängd så att du kan njuta av den längre.

Hur kan jag hålla poolvattnet rent?

I blogginlägget "Hur håller jag min pool ren?" kan du kan läsa allt om hur du sköter din pool. Och vill du ha mer information om hur man testar poolvattnet? Blogginlägget testa poolvatten beskriver hur man ska göra det.

Mitt poolvatten är grönt. Vad kan jag göra åt detta?

Grönt poolvatten orsakas ofta av poolvatten. Du kan vidta följande åtgärder för att bli av med dem:

Steg 1: Förbättra pH-värdet och klorvärdet med standard pH plus, pH min och klortabletter . Låt dem cirkulera i vattnet i cirka 4 timmar och kontrollera igen med hjälp av EXIT testremsor, vilket gör att du enkelt kan se om vattnet har rätt pH- och klorvärde.

Steg 2: Lägg till ett flockningsmedel i poolvattnet. Detta säkerställer att små smutspartiklar klumpar ihop sig och sedan sjunker till botten av poolen.

Steg 3: Stäng av filterpumpen i 12 timmar.

Stap 4: Sug upp smutspartiklarna med "avfalls"-stativet på din filterpump.

Massor av lek och bad!

Hur kan jag förhindra att väggarna och botten av EXIT poolen blir hala?

Väggarna och botten av poolen kan bli ganska hala på grund av ändringar i vattenkvaliteten. Du kan hålla koll på vattenkvaliteten genom att regelbundet kontrollera PH-värdet och testa kloret (läs även vårt blogginlägg om "testa poolvatten") och genom att placera ett överdrag över poolen när den inte används. Använd en mjuk trasa för att torka av poolens sidor en gång i veckan för en extra ren pool.

Hur kan jag se till att poolvattnet förblir varmt?

Den idealiska lösningen för en högre vattentemperatur är ett pooltak. Detta värmer upp poolen på ett naturligt sätt tack vare solens värme och håller den varm längre. Du kan också täcka poolen med ett poolöverdrag. Och för ännu mer lyx rekommenderar vi EXIT värmepump.

Kan jag låta djur simma i en EXIT pool?

Nej, tyvärr är våra pooler inte lämpliga för husdjur, som katter och hundar. Deras vassa klor och tänder kan skada poolen.

Duken på min EXIT pool läcker, vad kan jag göra?

EXIT pooler har testats många gånger och är tillräckligt robusta för att klara en del påfrestning. Ändå kan det hända att det blir ett hål i duken. För detta kan du använda det medföljande reparationssetet för duken. Detta är ett reparationsset som består av transparenta självhäftande remsor och en bit av duken. Praktiskt: de självhäftande remsorna från detta set kan också klistras under vatten, så att du kan bada direkt!

Hur fungerar det att fixa små hål i duken?

 1. Använd de transparenta limremsorna och skär dem i önskad storlek.
 2. Om poolen är tom: se till att området runt hålet är torrt och rent.
 3. Försegla hålet med limremsorna. För extra styrka kan du laga hålet på både insidan och utsidan.
 4. Pressa fast limremsorna så att de sitter stadigt.

För en långsiktig lösning kan du laga duken med den medföljande dukdelen. Så här gör du:

 1. Se till att poolen är tom och torr.
 2. Skär duken i önskad storlek.
 3. Limma dukdelen med vattentätt mjukt PCV-lim. Detta kan göras både på insidan och utsidan av poolen.
 4. Låt limmet härda ordentligt, se limförpackningen.


Läcker duken i en söm? Kontakta i så fall vår kundservice.

Vilket lim kan jag använda för att reparera min pool?

För att reparera din pool applicerar du mjukt pvc-lim när duken är helt torr. Det finns i alla hårdvaruaffärer. Läs instruktionerna noggrant innan du använder limmet. Observera att hårt pvc-lim absolut inte är lämpligt för att reparera din pool.

Är EXIT pooler ftalatfria?

Ja, alla våra PVC -produkter är ftalatfria.

 

Poolfilterpump
Behöver jag använda en filterpump för min EXIT pool?

Ja, vi rekommenderar alltid användning av en filterpump för EXIT pooler.

Vilken filterpump passar bäst för mig?

Du kan välja en patronfilterpump eller en sandfilterpump för våra pooler. I vår blogg "Vad är skillnaden mellan en patronfilterpump och en sandfilterpump" kan du läsa allt om skillnaderna mellan de olika EXIT filterpumparna.

Kan jag köpa en större filterpump till min pool?

I poolerna från EXIT Toys ingår alltid en matchande filterpump. Föredrar du en större filterpump kan du naturligtvis alltid installera en själv. Ju starkare filterpumpen är, desto renare kommer ditt vatten att förbli. Tänk på att filterpumpen har en 32 millimeter kontakt.

Kan jag köpa en pool utan filterpump?

Nej, vi säljer bara poolerna tillsammans med en filterpump. På så sätt kan du vara säker på att du alltid har en lämplig filterpump för din pool.

Hur länge behöver min filterpump vara på?

En filterpump är som mest effektiv när den är på 24 timmar om dygnet så att vattenkvaliteten förblir densamma.

Kan filterpumpen vara kvar när vi vill ta ett dopp i poolen?

Nej, vid simning rekommenderar vi att du tillfälligt stänger av filterpumpen. Sätt på filterpumpen igen så snart du har slutat simma.

Ska jag stänga av min poolfilterpump på natten?

Nej, en filterpump fungerar bäst om den är på dygnet runt. Detta håller vattnet i rörelse och förhindrar tillväxt av alger och bakterier i vattnet.

Jag kan inte få adaptrarna att ansluta till min pools inlopp och utlopp, vad kan jag göra?

Adaptern, även kallad "sil", är ibland lite svår att sätta in i poolväggen. Detta är ofta fallet när poolduken är kall. Vårt tips är att vända och trycka på adaptern.

Jag har köpt en skimmer till min pool, vad ska jag tänka på när jag installerar den?

I vår blogg visar vi dig hur du ansluter en skimmer och vad du bör tänka på.

Hur använder jag sandfilterpumpen i min EXIT Toys pool ?

Du kan läsa information om detta och om sandfilterpumpens olika funktioner här.

Vad betyder de olika driftlägena för min sandfilterpump?

I vårt blogginlägg "Hur fungerar en EXIT sandfilterpump?" kan du läsa allt om de olika lägena på sandfilterpumpen.

Hur fungerar "backwash"-funktionen för min sandfilterpump?

I vår blogg förklarar vi hur återflödesfunktionen fungerar.

Passar filtervadd i min filterpump?

Du kan använda filtervadd för alla EXIT Toys poolpumpar för att rengöra vattnet. Filtervaddet består av små fibrer som fångar även de minsta smutspartiklarna, såsom sand och alger. Vadden är också tvättbar och kan hålla i upp till tre år. EXIT filtervaddet för patronfilterpumparna levereras med ett kikt för att förhindra att vaddet kommer in i pumpsystemet.

För att hålla vattnet rent rekommenderar vi att tvätta filtervattnet varannan vecka (utan tvättmedel eller mjukmedel), speciellt under sommaren. På så sätt kan du njuta av kristallklart poolvatten hela sommaren.

Min sandfilterpump läcker, vad kan jag göra?

Om din sandfilterpump läcker, följ stegen nedan:

 1. Kontrollera om den lilla fliken på locket passar i pumpens spår. Du hittar denna flik på baksidan av pumpen
 2. Kontrollera om den röda ringen ligger korrekt i locket. Om ringen är vriden eller lös, sätt tillbaka den i locket i rätt läge (se manualen).
  Det kan också förekomma att locket flyttades en del under monteringen av ringen. Om så är fallet, sätt tillbaka locket korrekt på pumpen.
 3. Finns det filtersand i pumpen och använder du backspolningsfunktionen för att rengöra sanden? Kontrollera då om vridknappen på lockets ovansida (baksidan) skruvats loss under backspolningen. I vår blogg om sandfilterpumpens verkan kan du läsa hur denna backspolningsfunktion fungerar. Om du använder filtervadd i din sandfilterpump kan du inte använda den här funktionen!

Har du gått igenom alla steg men pumpen läcker fortfarande? Då är det bäst att kontakta vår kundservice .

Hur många ampere behöver du för att använda filterpumpen?

En filterpump använder mellan 0,35 och 4,0 ampere. Standardströmmen för de flesta elektriska hushållsinstallationer är 15 ampere.

Är det ett problem om filterpumpen blir våt av poolvatten eller regn?

Nej, EXIT filterpumpen är skyddad mot lätt duggregn. Men om en storm förväntas rekommenderar vi att du tillfälligt täcker filterpumpen.

Hur tar jag bort inlopps- och utloppssilen och sätter i pluggen när jag vill byta filter på filterpumpen?

Vid byte av filterfyllningen på filterpumpen är det viktigt att inget vatten rinner mot pumpen. Ta därför bort inlopps- och utloppssilen, som du kan hitta på utsidan av poolen, i sin helhet. Placera sedan den extra pluggen i fodret. Detta kan vara svårt eftersom fodret inte lämnar mycket utrymme. Du kan använda lite vaselin eller värma insidan med händerna, så blir materialet lite smidigare. Dessutom kan du använda lite kraft och trycka och vrida, då är vi säkra på att det kommer att fungera.

Om det är möjligt kan du också lyfta filterpumpen över vattennivån. Då besväras du inte av läckage och byte av filterfyllning går mycket smidigare.

Hur ansluter jag min sandfilterpump/patronfilterpump och eventuell värmepump till min pool?

Handlingsplanen och instruktionsbilderna i den här bloggen gör det lekande lätt att ansluta din(a) poolpump(ar)!

Jag fick ingen tätningsring till min sandfilterpump, är detta korrekt?

Tätningsringen för sandfilterpumpar (i manualen med nummer 395072) levereras som standard. I motsats till vad som står i manualen finns denna ring inte i lådan utan är redan monterad i pumpens kant.

Jag kan inte få mitt poolfilter helt rent, är det okej?

Filtervadd är lätt att tvätta för hand eller i tvättmaskinen vid 30 °C och med en tvättpåse (utan tvättmedel eller mjukmedel). Sedan är de redo att användas igen. Filtervadden blir inte lika vit som den var innan de användes första gången.

Säljer ni också filterpatroner?

Nej, EXIT Toys säljer filtervadd som är lämpliga för sandfilterpumpar och patronfilterpumpar. EXIT filtervadd garanterar kristallklart badvatten, kan tvättas vid 30 °C med tvättpåse (utan tvättmedel eller mjukmedel) och håller i upp till tre år.

För att hålla vattnet rent rekommenderar vi att tvätta filtervattnet varannan vecka, speciellt under sommaren. På så sätt kan du njuta av kristallklart poolvatten hela sommaren. Du kan läsa om alla fördelar med filtervadd i här.

Hur mycket filtervadd behöver jag i min filterpump?

Hela lådans innehåll får plats i en sandfilterpump: cirka 30 stycken. För patronfilterpumpar levereras en större mängd filtervadd än du behöver på en gång. Fyll patronfilterpumpen till randen och tryck lätt på filtervaddet. På så sätt passar 12-13 filtervaddar i en 300gal/h-pump, 13-21 filtervaddar passar en 530gal/h-pump och 33-37 filtervaddar passar en 800gal/h- och 1000gal/h-pump. Spa-pumpen från EXIT Toys har plats för 12 filtervaddar.

Hur fungerar den medföljande botten för filtervadd?

När du använder filtervadd i en patronfilterpump är det viktigt att använda den medföljande botten. Detta stänger av pumpens botten. Detta förhindrar att filtervadden kommer för långt in i pumpen och gör att pumpen går sönder. Placera botten i filterpumpen innan du installerar filtervattnet. Du behöver inte en botten för en sandfilterpump, som redan har en filterplatta.

Poolvärmepump
Varför ska jag köpa en värmepump?

Med en EXIT poolvärmepump kan du värma upp vattnet i din pool till inte mindre än 40 grader! Och det betyder att du kan njuta av din pool mycket tidigare, till exempel på våren, när vattnet inte är så varmt (ännu). Med en värmepump kan du även förlänga badsäsongen och njuta av poolen under sensommaren.

En värmepump fungerar redan när utomhustemperaturen når 10° Celsius eller högre. På natten måste temperaturen vara högre än 10 grader. Är det kallare än 10 grader värms vattnet inte och badvattnet kallnar. Naturligtvis tar det då längre tid att värma upp vattnet igen.

Värmepumpen förvandlar uteluften till värme. Ju varmare utomhustemperaturen är, desto mer effektivt värms ditt badvatten upp. När vattnet når önskad temperatur stängs pumpen av. Går vattentemperaturen ner? Då slår värmepumpen automatiskt på igen.

Läs mer om hur värmepumpar fungerar i vår blogg. Här kan du även se vilken värmepump som passar din EXIT pool bäst.

Vilken värmepump passar min EXIT pool?

Antalet liter vatten i din pool avgör vilken värmepump du behöver. EXIT Toys har en värmepump för pooler med upp till 10 000 liter vatten, en värmepump för pooler med upp till 15 000 liter vatten och en värmepump för pooler med upp till 22 000 liter vatten. Vattenkapaciteten i din EXIT pool kan du hitta på förpackningen och under produkten på vår webbplats. Värmepumparna från EXIT Toys är lämpliga för filterpumpar på 300 gal / h.

Min värmepump ger ett felmeddelande, vad kan jag göra?

Fel i värmepumpen är ofta på grund av ett otillräckligt vattenflöde. Kontrollera filtret på din filterpump (både för en patronfilterpump och en sandfilterpump) och rengör eller byt ut det vid behov. Speciellt när du använder extra tillbehör som ett saltsystem är det viktigt att regelbundet kontrollera och byta ut filtret.

Hur mycket energi förbrukar en värmepump från EXIT Toys?

Med värmepumpar från EXIT Toys och en utetemperatur på 26 grader kan COP (Performance Coefficient) vara så hög som 6,5. Det betyder att när 1 kWh el går in i pumpen kommer 6,5 kWh värme in i poolen. Detta innebär en värmeförstärkning på 5,5 kWh! Hur hög COP är, skiljer sig åt per pump. Ju högre pumpens COP, desto gynnsammare är förbrukningen. Hur mycket energi din värmepump använder exakt beror på många faktorer, till exempel omgivningstemperaturen, mängden simvatten, mängden sol och vind, om poolen är i ett skogsområde och om poolen täcks efter användning.

Min värmepump tappar vatten. Är det här normalt?

Ja, det här är kondensvatten från uteluften. Detta betyder inte att slangen eller värmepumpen läcker.

Hjälp, min värmepump fryser! Vad kan jag göra?

På baksidan av en värmepump från EXIT Toys finns en värmeväxlare genom vilken köldmedium flyter. Är den frusen och visar pumpdisplayen "Error107"? Inga problem! Detta är ett tecken på att din pump arbetar hårt. EXIT tips: Vrid pumpens baksida mot solen. På så sätt ger du pumpen en hjälpande hand och ditt badvatten kommer upp till rätt temperatur på nolltid!

 

Min värmepump låter ganska mycket. Hur kan jag fixa detta?

Du hör förmodligen fläkten på värmepumpen. Väldigt irriterande, men tyvärr finns det inte så mycket du kan göra åt det. Att vrida pumpen så att ljudet riktas åt andra hållet kan hjälpa lite. Kontrollera om värmepumpen är placerad på en plan yta. För om så inte är fallet kan pumpen börja vibrera. Flytta i så fall pumpen till en jämnare yta.

Det kommer kondensvatten från poolens vattenpump. Hur mycket vatten är normalt?

Det är normalt att kondens kommer ut ur värmepumpen, detta kan vara en pöl. Ju kallare det är ute desto mer kondens avger värmepumpen. Detta beror på att pumpen måste arbeta hårdare; kylvätskan fryser och kondens kommer också från den. När du placerar värmepumpen i ett skjul eller trädgårdshus blir det också mer kondens.

Pooltak
Passar EXIT pooltaken också på andra pooler?

I vår blogg: "Kommer en EXIT pooltak att passa i min pool?"du kan läsa allt om vad som är möjligt för din pool.

Vad måste jag tänka på när jag monterar på min EXIT pooltak?

I vår instruktionsvideo beskriver vi användbara tips och tricks för montering av din EXIT pooltak.

Min pool faller ihop när jag sätter upp taket, hur är detta möjligt?

Ofta beror detta på felaktig montering av ramrören. Kontrollera om de långa rören är anslutna till poolens långsidor och de korta rören till kortsidorna; det finns bara en liten synlig skillnad mellan de stora och de små rören.

Är rören korrekt fastsatta? Då är vårt råd att fylla poolen medan du sätter upp taket. Poolramen är stabil redan vid 10 cm vatten.

Finns det tillräckligt med utrymme under EXIT pooltaken?

Under våra pooltak finns det gott om utrymme att röra sig. Du kan kasta en boll och i många fall kan du till och med stå under det! Se alltid till att det finns tillräckligt med frisk luft under taket när du simmar.

På grund av sin form är solseglet högst i mitten. Nedan hittar du de maximala höjderna för solsegel för alla EXIT pooler, när de är monterade på poolen. För att få en bra uppfattning om höjderna kan du klicka på en dimension för att få se en video.

244x76cm - 180 cm 220x150x65cm - 135 cm
300x76cm -  220 cm 300x200x65cm - 149 cm
360x76cm -  250 cm 400x200x100cm - 181 cm
360x122cm - 295 cm 540x250x100cm - 220 cm
427x122cm - 320 cm 400x200x122cm - 222 cm
450x122cm - 330 cm 540x250x122cm - 240 cm
488x122cm - 350 cm  
Kan jag simma i min pool om EXIT taket är stängt?

Se till att det alltid finns tillräckligt med frisk luft under EXIT pooltaket när du simmar. Har du ett tak på 400 x 200 cm eller 540 x 250 cm? Då kan du enkelt ta bort takets sidor eller öppna fönstren. De runda skydden lämnas helst på glänt. Det runda taket lämnas bäst på glänt, så stäng taket helt med remmarna eller gummibanden enbart när du inte använder poolen.

 

Kan jag bli solbränd under EXIT pooltaket?

EXIT pooltaket ger 60% skydd mot UV-strålar, så du är delvis skyddad mot solbränna medan du simmar. Ett EXIT pooltak för därför simningen något säkrare, men du bör ändå använda solskyddskräm!

Hur värmer EXIT pooltaket upp vattnet?

EXIT pooltakettak använder solen för att värma upp poolen. När solen är ute lyser den genom taket och värmer upp luften och vattnet. Taket håller kvar värmen. När du lämnar taket stängt så länge som möjligt förblir vattnet varmt och skönt så att du kan dra fördel av solens kraft på ett optimalt sätt.

Vilka åtgärder ska jag vidta med taket vid starka vindbyar eller storm?

Se till att taket alltid är fäst med de medföljande resårbanden (oavsett om det är öppet eller stängt). I princip kan taket ta lite vind, men om det är starka vindbyar måste taket skyddas. Vi rekommenderar följande:

I lugnt väder (upp till vindstyrka 2) kan du hålla taket antingen öppet eller stängt och till och med delvis utfällt. I vindstyrkor från 2 till 6 rekommenderar vi att du håller taket helt öppet eller helt stängt. Vid en vindstyrka högre än 6 rekommenderar vi att ha taket helt öppet och förankra det. Om du inte är helt säker kan du veckla ut taket så att poolen drabbas av så lite vind som möjligt.

Hur kan jag rengöra taket?

Det bästa sättet att rengöra det är att försiktigt torka av smutsen med lite kallt eller ljummet vatten. Undvik att använda tvättmedel, hårda borstar och svampar med en slipande funktion.

Förhindrar EXIT pooltaket mina barn från att komma in i poolen?

Nej, pooltaket bjuder inte in till att hoppa ner i poolen men det kan inte helt förhindra det. En vuxen bör alltid finnas med och övervaka badet.

Det finns en glipa mellan EXIT taket och min pool, är det korrekt?

Ja, det här är normalt. Ju mindre poolen är, desto mer utrymme är det mellan locket och poolen.

Vad kan jag göra mot insekter som surrar uppe i poltaket?

Det är oundvikligt att en och annan insekt flyger in under taket. Du kan öppna den halvvägs då och då så att de kan flyga ut.

Kan EXIT pooltaket stängas om en skimmer är fäst vid ramen?

Ja, detta är möjligt.

Jag kan inte fästa skruvarna på min 220 x 150 cm eller 300 x 200 cm EXIT pool.

Två uppsättningar skruvar ingår i detta pooltak, en uppsättning för EXIT pooler och en universell uppsättning för andra pooler. Så se till att du har använt rätt skruvset. Fungerar saker fortfarande inte med rätt skruvar? Vänligen kontakta vår kundservice .

Solsegel för din pool
Vilket material är EXIT solsegel för pool gjort av?

Solseglet för pool från EXIT Toys är tillverkat av Oxford-tyg. Detta är ett starkt, lätt material med en högkvalitativ finish. Tyget är vattenavvisande och slitstarkt.

Kan jag rengöra mitt EXIT solsegel för pool?

Ja, du kan enkelt rengöra solseglet för pooler från EXIT Toys. Det bästa sättet att göra detta är med en mjuk trasa och ljummet vatten.

 

Är ett solsegel för en EXIT pool färgfast?

Materialet i ett solsegel för EXIT pooler är lämplig för utomhusbruk. Missfärgning från solen kommer att vara minimal, men oundviklig.

Tillbehör till poolen
header.logo

Välkommen till EXIT Toys!

Vår webbplats använder cookies. Vi använder funktionella, analytiska och spårningscookies för att analysera trafiken på vår webbplats och anpassa innehållet. Detta gör det möjligt för oss att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen.

Genom att klicka på 'Anpassa' kan du lära dig mer om de specifika typerna av cookies och anpassa dina preferenser. Genom att klicka på 'Tillåt alla cookies' godkänner du användningen av alla cookies. Du kan hitta mer information i vår cookie-policy.

Justera kakor

Nödvändiga cookies är nödvändiga för att hålla webbplatsen fungerande. Dessa cookies ser bland annat till att du kan se bilder, logga in och beställa. Utan dessa cookies är detta inte möjligt.
Genom att samla in analytiska cookies förstår vi bättre hur vår webbplats används. Med dessa data kan vi anpassa vår webbplats för en optimal användarupplevelse. Insamlingen av dessa data sker anonymt.
Marknadsföringscookies används för att följa besökare på de olika sidor de besöker. Syftet är att visa relevant information och annonser till dessa användare.
Justera
Tillåt alla kakor
Tillåt val